Paste cu champignon

de - Andreea - in Paste, 28 Aug 2015 | 3672 vizualizari

 

Rapid. Bun. Satios.

 

INGREDIENTE

  • 350 g paste
  • 200 g ciuperci tip champignon
  • 100 g porumb dulce
  • 100 g pancetta
  • 2 catei usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu champignon:

Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si adaugam pastele. Le fierbem pentru 11 minute (sau in functie de tipul de pasta folosit, conform indicatiilor de pe ambalaj). Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pasta sa se lipeasca. Cand pasta a fiert, scurgem bine apa. 

Intre timp curatam ciupercile de pielita si le taiem mai intai in doua apoi le feliem, iar piciorusul ciupercilor il feliem rondele. 

Intr-o tigaie punem putin ulei si cand acesta s-a incins punem usturoiul curatat. Lasam astfel cateva minute, pana ce uleiul ia aroma usturoiului. 

Punem pancetta taiata bastonase (dupa plac o puteti taia si cuburi) si lasam la calit la foc potrivit amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn. 

Adaugam apoi ciupercile, presaram sare si dam la foc iute pana ce apa ciupercilor s-a evaporat. Pentru un gust mai intens adaugati putin vin alb. Amestecam usor. 

La final, punem porumbul dulce bine scurs de lichidul de conservare si amestecam. Lasam astfel pentru alte 3-4 minute la foc iute amestecand continuu. 

Inainte de a amesteca ciupercile cu pastele , inlaturati usturoiul. 

Punem pastele in tigaia cu ciuperci, amestecam bine si potrivim de sare si piper . 

Se servesc calde, presarate, dupa plac, cu parmezan . 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu champignon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pancakes cu Cacao cu Sos de Ciocolata si Fructe

ieri la 17:49

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

pe 20.05 la 23:04

Supa gulas - Reteta ungureasca de supa savuroasa

pe 20.05 la 17:30

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă italiana